fbpx

Request.ServerVariables[“REMOTE_USER”] not working. | The ASP.NET Forums

  • Request.ServerVariables[“REMOTE_USER”] not working.

    Jan 05, 2011 09:44 PM|GoLive|LINK

    I am developing an internal application in .NET which tracks computer name and give access only if they match users which are in a users table in database. When i tested in my local machine and in production server, I am able to get computer name. But for
    few users the application just don’t work since Request.ServerVariables[“REMOTE_USER”] is returning empty values. For myself and even for few users we can get computer name with Request.ServerVariables[“REMOTE_USER”] but for few users it returns empty values.

    I even tried using Request.ServerVariables[“LOGON_USER”] and WindowsIdentity funtions, but still getting empty values.

    Please help me to figure out this problem.

    Thank you.

  • Re: Request.ServerVariables[“REMOTE_USER”] not working.

    Jan 06, 2011 07:49 AM|krisrajz|LINK

    What if a user’s computer does not have a name?!

    Raj

    Regards,

    Raj

    Remember to click Mark as Answer on the post that helps to others.

  • Re: Request.ServerVariables[“REMOTE_USER”] not working.

    Jan 06, 2011 08:53 AM|GoLive|LINK

    Raj,

    Sorry for confusion, with computer name i meant by login information inorder to access network.

    Request.ServerVariables[“REMOTE_USER”] is not able to retrieve username.

  • Re: Request.ServerVariables[“REMOTE_USER”] not working.

    Jan 11, 2011 02:25 AM|Ming Xu – MSFT|LINK

    Hi,

    GoLive

    But for few users the application just don’t work since Request.ServerVariables[“REMOTE_USER”] is returning empty values.

    According to your description ,for my experience this issue occurs because the authentication-related variables in the
    ServerVariables collection are not populated if you use
    Anonymous Access security to access the .aspx page.

    This issue can also occur if you give the Anonymous user access in the section of the Web.config file.

    I would like to suggest you to check the links below for more information:

    http://support.microsoft.com/kb/306359

    http://support.microsoft.com/kb/188717

    Here are some similar threads which provide some solutions for the same issue :

    http://forums.asp.net/p/1333977/2946526.aspx

    http://forums.iis.net/t/1156789.aspx

    Hope it can help you.

    Please mark the replies as answers if they help or unmark if not.

    Feedback to us


Source

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Need backlinks? Publish your articles on RemotePro
This is default text for notification bar
%d bloggers like this: